Accessorera som ett riktigt proffs


Accessoarer är något vi alla använder i en eller annan utsträckning. Och medan man många gånger kan göra rätt utan att riktigt veta varför det fungerar, ökar man definitivt chansen att göra det igen om man förstår några av de grundläggande ”regler” som de mest duktiga använder sig av.

Matcha inte absolut allt

Att matcha accessoarer med kläderna och andra accessoarer är ofta smart att göra. Men man ska inte känna att absolut allt måste matcha med varandra. Att bryta av kan vara minst lika vackert som att matcha. Och medan det inte alltid är så enkelt att veta när och var man bör och inte bör göra detta är det något man blir bättre och bättre på ju mer man gör det.

Inte för många stora accessoarer

Stora halsband, örhängen, armband och liknande kan alla vara riktigt snygga. Men vill man undvika ett vanligt misstag bör man hålla sig från att använda allt för många stora accessoarer samtidigt. En eller två är i regel bäst, mer än så börjar de kämpa lite väl mycket om uppmärksamheten och dra bort blicken från helheten.

Samma stil olika färger

Färgkombinationer kan vara ett väldigt bra verktyg för att verkligen skapa en snygg look. Har man några plagg med mer neutrala färger kan man ofta låta accessoarerna sätta färgklicken. På så sätt kan man variera sina favoritplagg mycket mer. Ett tips är att titta in i butiken Samassmycke som säljer sina smycken i många olika färger.

Blanda gärna metaller

Många av oss har metall i våra smycken och andra accessoarer och vid första anblick kan det verka logiskt att bara satsa på en enda typ när man accessoerar. Men då kommer vi tillbaka till det faktum att man inte borde matcha allt hela tiden. Använder man många metallaccessoarer kan det vara snyggt att blanda metallerna. Men använd gärna lite mer av en som passar din hudton och andra metaller i lite mindre utsträckning. För att ta reda på vilken metall som passar sin hud bäst kan man läsa mer utförlig om detta på Juwelo.