Att tänka på när man shoppar kläder


Klädshoppning kan alltid vara spännande. Men för att göra riktigt bra val är det bra att tänka både på det ena och det andra. Här kommer några saker att hålla i åtanke nästa gång man är nere på stan eller bara shoppar runt på nätet.

Finns liknande plagg i garderoben?

Självfallet behöver inte varje plagg i garderoben vara unikt, men samtidigt är det bra att tänka på hur många liknande plagg man redan har hemma. Tänk då på vilka plagg det nya kan kombineras med som de andra inte riktigt fungerar lika bra med. Kan man hitta sådana plagg skapar större möjlighet för variation i sina outfits.

Vilka accessoarer passar?

Det är också smart att tänka på vilka av en accessoarer som passar bra till de nya kläderna. Kan man komma på flera olika exempel är chansen också att man kommer få större användning för kläderna. För de som är osäker på vilka accessoarer som passar har vi tidigare givit några tips om hur man accessorerar som ett proffs.

Hur många tillfällen kan de användas?

En annan fråga som kan vara bra att ha svar på redan från början är i hur många olika situationer man kan se sig själv använda kläderna. Är det helt enkelt till vardags kommer man ju kunna få stor användning för dem. Men om de bara passar att bäras vid riktigt fina tillställningar som kanske ett bröllop kan det vara ett plagg man kanske vill vänta lite med.