En strålande och hälsosam hy


Alla är vi olika och har olika förutsättning då det kommer till vår hud. De flesta vill ha en strålande och en hälsosam hy och detta är inte alltid det enklaste. Det kan se väldigt annorlunda ut hos oss alla och vissa kan ha det enklare att ta hand om sin hy medans andra får arbeta hårdare får att få fram den lyster som man önskar.

Det kan finnas en anledning att du tittar igenom ditt badrumsskåp för att se vilka kroppsvårdsprodukter som finns där. Alla produkter med alkohol i kan vi egentligen kasta då detta torkar ut vår hud och det vill vi ju inte. Vi vill tillföra den fukt som vår hud så gärna behöver. har man någon form av problem med sin hud som att den är extremt torr eller eksem av något slag så behöver den få den omvårdnad den behöver. Det kan också vara bra att kolla upp varför man har eksem eller väldigt torr hud. Det kan finnas bakomliggande orsaker som gör att din hud blir extremt torr och du får eksem.

Finns det olika symptom på ett problem så gäller det att kanske förändra sin kost så det förbättras och minskar de problem som man har. Finns det en obalans någonstans så kan vi justera denna så att vi kommer tillrätta med det som vi stör oss på. Gör man inget så lindrar man bara symptomen genom kroppsvårdsprodukterna. En annan viktig del för en bättre hud är att minska stressen i livet. Detta påverkar mer än vad vi kan tro. Balans i livet mellan kosthållning och stress kan hjälpa till mycket. Även om det inte finns några mirakelkurer för att få en perfekt hud så kan man själv förändra och hjälpa till mycket.