Hur du handlar mode hållbart


Hur, var och framförallt vad du väljer att konsumera inom mode kan ha en enormt stor påverkan på vår miljö, men även på den framtida hållbara produktionen samt arbetet för sunda arbetsförhållanden för alla de som arbetar inom modeindustrin. Det går faktiskt att förena ett starkt modeintresse med hållbara val. Vi uppmanar dig till att bli mer kräsen helt enkelt och att göra din hemläxa innan du köper ditt nästa plagg.

Lokalt producerat mode

Inom livsmedel har vi sett ett växande utbud av lokalt producerad mat och vi är vana att noggrant söka efter ursprung. Men hur ser du på lokalt producerat mode? Under lång tid har vi vant oss vid lappar i våra kläder märkta med Bangladesh och Kina att vi kanske inte ens tänkt tanken på lokalt producerat mode. Men det finns givetvis många aktörer vars hela affärsidé baseras på att både tillverka och sälja plaggen i samma land, se utbudet här.

En miljövänlig garderob

Vill du handla dina klädesplagg på ett mer hållbart sätt behöver du även tänka långsiktigt. Fundera på vilka plagg du verkligen behöver och planera dina inköp. Tänk färre och satsa på plagg av god kvalitet som tillverkats med hållbara råvaror. På nätet kan du få hjälp med att skapa en miljövänlig garderob.