Köpa accessoarer – bra att tänka på


Accessoarerna är ofta de som sätter pricken över i:et på våra outfits. Vi har dock alla köpt en eller annan accessoar som vi sedan haft problem att hitta rätt tillfälle att bära eller har svårt att kombinera med kläderna i garderoben. Att tänka på både det ena och det innan man slutför köpet kan därför vara mycket hjälpsamt.

När man vill ha något unikt

Känslan av att hitta något helt nytt kan ibland vara en starkt drivande faktor. Men så mycket av det vi hittar idag påminner om så mycket annat. Då är det alltid värt att ge sig ut på nätet och leta upp butiker som gör sina egna smyckesdesigner. Där kan man ofta hitta mycket mer unika objekt.

Ädelmetaller och hudton

Har man någonsin märkt att man har svårt att bära upp antingen guld eller silver på ett snyggt sätt kan det mycket väl bero på hudtonen istället för stilen eller kläderna man väljer till dem. Guld fungerar nämligen bäst tillsammans med varma hudtoner medan silver passar bäst mot kalla. Att ta reda på vilken hudton man har kan därför vara väldigt användbart.

Stora och små smycken

Smycken kommer ju i alla möjliga storlekar och vi har nog alla en variation i smyckessamlingen hemma. När man dock köper smycken kan det vara värt att tänka på vilka andra man kan se sig kombinera dem med. För många stora smycken kan nämligen skapa mer kaos än man planerat då det lätt drar blicken åt flera håll samtidigt.