Matcha sminket med kläderna!


Allt hänger ihop, speciellt när det gäller att klä upp sig. Det är omöjligt att bestämma vilken klänning som ska bäras om man inte redan vet hur man ska sminka dig – och vice versa, så klart!

smink och kläder

Många tycker om att matcha sminket med kläderna och accessoarer genom att använda sig av liknande eller samma färger. Då kommer de uppskattande blickarna att ställa sig in på den färg du valt och sedan vandra längs med denna. Det är ett väl använt knep hos designers och konstnärer av olika slag. Kläderna får alltså då samma färg som det smink du bär. Skor får gärna också ingå i konceptet. Det kan bli för mycket av det goda, men om man vet vad man gör kan det bli väldigt snyggt och effektfullt. Testa dig fram och följ din intuition!

Men man kan även låta sminket subtilt sticka ut mot resten av outfiten. Det skapar kontrast och spänning. Om du t.e.x har en röd elegant klänning med vita glittrande detaljer, kan det vara läckert att sminka sig ljust och glamouröst. Då står ditt smink i kontrast till klänningen, men känns igen i de vita detaljerna. Detsamma fungerar även till svart. Rött och svart skapar tillsammans en förföriskt vacker kombination.

Detta är bara ett fåtal alternativ när du ska matcha smink med kläder. Då det finns tusentals experter inom sminkvärlden förstår man att det döljer sig mängder med kunskap bakom valen. Inspiration finns dock att hämta vart du än vänder blicken. Som på affischer, via reklam och ute på stan. Ett stort sortiment av kosmetik är alltid att rekommendera, då det är svårt att veta vad man är sugen på att bära till kvällen.