Modetips för sommaren 2017


På sommaren är hela världen en catwalk. Oavsett om du sitter på uteserveringar med ett glas rosévin eller går på promenader i parken har du utmärkta möjligheter att visa upp din outfit. Att hålla koll på de senaste trenderna är ett kul sätt att hänga med i modets fascinerande värld. Precis som alla andra år finns det några tendenser som har visat sig vara extra starka i år. Med en snabb blick på modet sommaren 2017 får du bra koll på vad som är hetast att bära – just nu. Här är några av trenderna för den här sommaren.

Få mönster känns lika somriga som blommönstret. Därför är det kanske inte så konstigt att just blommiga tyg har fått en renässans i sommar. Det spelar mindre roll vilken typ av plagg som du använder dig av. Blommönstret passar nämligen lika bra på en snygg sommarklänning som på ett par bekväma byxor. Extra trendigt är det att bära blommönster med en retrokänsla. Det betyder att du gör rätt i att kolla runt på second hand-butiker för rätt plagg – eller så kan du hitta dina blommiga kläder online. Där kan du enkelt beställa hem dina kläder till brevlådan på nolltid.

En annan populär trend är att gå tillbaka till det somrigaste av allt och det är att plocka fram den vita sommarklänningen. Under de senaste åren har många föredragit att slå på stort och överdriva sin stil över sommaren, men i år är det mer av det rena och det enkla som gäller. Det betyder att du med gott samvete kan ta på dig en vanlig vit sommarklänning och ha den som komplett outfit till festen eller semestern. Precis som att den svarta klänningen gör sig bra som basplagg under vinterhalvåret är den vita klänningen en utmärkt kompanjon under de varmare månaderna.

Det som håller i sig från förra säsongen är plisserat. Det är klassiskt och materialet gör att det blir svalt. Även leopardmönster hänger i och ger lite häftigt mönster bland allt vitt, aprikos och gult.