Skovårdtips alla bör veta


När vi köper ett par nya skor vet vi ju alltid att de kommer bara hålla så länge innan vi sliter ut dem på ett eller annat sätt. Med med bra skovård kan man förlänga livslängden avsevärt, och hålla dem både vackrare och skönare under denna tid också.

Variera mellan olika par

Efter en hel dags användning behöver skona tid att återhämta sig och torka ordentligt. Och det är inte något som bara händer över natten. Vill man ta hand om skorna rätt bör man faktiskt undvika att använda samma par skor två dagar i rad.

Använda skoblock

För skor i skinn och läder som lättare kan tappa formen bör man helst stoppa i ett par skoblock när man inte använder dem. Och medan de går att hitta i olika material och prisklasser är cederträ varm rekommenderat då det även absorberar fukt och doftar fräscht.

Impregnera skorna regelbundet

Galoscher må vara bra på att hantera vatten och väta. Men desamma kan faktiskt inte sägas för alla typer av material. Att impregnera skorna är ofta det bästa sättet att skydda dem, speciellt under höst och vinter. Var bara noga med att använda en impregneringsspray anpassat för skonas material.