Ta hand om din hud på bästa sätt


Vår hud ska hålla sig stark och fräsch hela livet, därför är det viktigt att vi vårdar den väl. Vi kan ta hand om vår hud på olika sätt, det viktiga är att vi anpassar hudvården utifrån just vår hudtyp. Dessutom spelar kosten roll för huden, vissa livsmedel gör under för vår hud. Avokado, valnötter och fet fisk är alla bra livsmedel för huden.

Köp anpassade produkter på nätet

På internet kan du hitta anpassade produkter utifrån just din hudtyp. De vanligaste hudtyperna är normal, fet, torr och blandad hy och alla dem behöver sin egen typ av produkt. Även åldrad hy behöver speciella produkter som effektivt kan ta bort ålderstecken. Det viktigaste inom hudvård är att rengöra noggrant och sedan att återfukta den. Såväl dag- som nattkräm är mycket bra produkter som du bör använda dagligen.

Ha en bra hudvårdsrutin

Du bör ha en lika självklar hudvårdsrutin som rutinen med tandborstning på morgon och kväll. Ett bra tips är att börja med en ”dubbelrengöring”, där du först använder en precleanse-produkt innan du fortsätter med en vattenbaserad rengöring. Följ sedan upp med en toner, även kallat ansiktsvatten, som fräschar upp huden. Efter rengöring är det viktigt att du återfuktar ordentligt, med en bra dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen.