Ta hand om garderoben


Våren kanske har påbörjats där du bor och du har plockat undan vintergarderoben och tagit fram vårkläderna. Det är en skön tid som ligger framför och det gäller att ta hand om garderoben på bästa sätt.

För det mesta så är det skönt att kunna rensa bort lite gamla kläder vid bytet till sommargarderoben. Ta dig en funderare om du verkligen använder det som hänger i din garderob. Här får du en del bra tips för dig som planerar att rensa detta år. Kan vara skönt att redan nu få bort det man inte använder och när vintern är i antågande få köpa nytt. Tänk igenom dina val noga, spara inte kläder som du tror att du kommer att kunna ha igen om du bara går ner lite i vikt, sortera istället bort dem och se till att du har kläder i garderoben efter den storlek du har just nu. Ge bort det du kan, sälj det som är i nyskick eller knappt använt och kasta det som är slitet och nött. När du gått ner i vikt kommer du ändå att var sugen på att köpa lite nytt till garderoben så hamstra inte i onödan.

Skovård kan vara en del i vår garderob som vi glömmer bort ibland, se till att dina skor klarar sig tills nästa vinter. Här hittar du bra produkter för dina och familjen skor. Skaffa dig skoblock och annat som gör att skorna håller formen och smörj gärna dina skor innan du ställer bort dom tills nästa säsong då de ska fram igen. Skogarderober som man hänger i garderoben kan vara ett bra sätt för att förvara flera par skor utan att de tar för stor plats.

Själva garderoben kan också behöva få sig en genomkörare då alla kläder är ute ur den, se till att dammsuga och få riktigt rent både golvyta och hyllor och skåp. Perfekt att passa på innan man fyller på med vårkläderna. Så förutom att rensa ut bland dina kläder så är det skönt att torka av hyllplan och få det rent och fräscht innan man hänger in säsongens kläder. Passa också på att tänka igenom inredningen i garderoben, är det något jag kan förbättra eller förenkla? Det finns gott om smarta lösningar som är lätta att fixa och man kan lätt surfa runt lite och hämta inspiration.